Окупанти вчергове обстріляли житлові квартали Донеччини, є загиблі та поранені

Дата: 01 Березня 2023
A+ A- Підписатися

28 лютого російські військові гатили по містах Авдіївка, Бахмут, Часів Яр, Курахове, смт Велика Новосілка, Очеретине та селах Новоселівка Перша, Красногорівка, Тоненьке, Ласточкине, Калинівка. Внаслідок обстрілів троє людей загинули, четверо дістали поранення.

Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко та поліція Донецької області.

Фото: Поліція Донецької області

Окупанти били по мирному населенню з авіації, ракетних систем, РСЗВ “Град”, “Ураган” та артилерії. Через обстріли пошкоджені шість житлових будинків і гаражі.

З авіації окупанти вдарили по селу Ласточкине, поцілили в приватний будинок, де вбили двох цивільних мешканців.

“Градами” російські війська накрили Велику Новосілку. Там пошкоджено три приватних оселі, є загиблий.

Фото: Павло Кириленко

Ще четверо в області дістали поранення – у Бахмуті, Часовому Яру та Калинівці.

Загалом з початку повномасштабного вторгнення загинув 1 391 житель Донецької області, а поранення дістали 3 109. Наразі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Правоохоронці задокументували 17 ударів по області та відкрили кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

За добу поліція евакуювала ще 183 людини, з початку обов’язкової евакуації – понад 45 180 осіб, серед яких 6246 – діти, а 2277 – люди з інвалідністю.

Нагадаємо, що в понеділок, 27 лютого, окупанти вбили одного цивільного жителя Донеччини – у Курахівці. Крім того, девʼятеро мешканців області дістали поранення. Наразі неможливо встановити точну кількість загиблих та поранених у Маріуполі та Волновасі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter