Окупанти в Криму тримають за ґратами 16 громадянських журналістів

Дата: 07 Червня 2022
A+ A- Підписатися

В окупованому Криму в місцях позбавлення волі незаконно утримують 16 громадянських журналістів, серед них – одна жінка, Ірина Данілович.

Про це повідомила постійна представниця президента в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева на брифінгу в Медіацентрі Україна – Укрінформ.

Джерело: pixabay.com

Вона нагадала, що після 2015 року через те, що на півострові не лишилося незалежних медіа, з’явилося поняття громадянської журналістики.

“Це ті люди, які до того не мали жодного стосунку до журналістської роботи, професійної роботи. Це дуже часто колишні юристи, працівники сфери обслуговування, які просто брали телефони в руки й фільмували те, що відбувається на території Криму. І протягом останніх семи років і зараз, зокрема, більшість інформації ми маємо від таких громадянських журналістів”, – сказала Ташева.

У місцях позбавлення волі в Криму окупанти тримають 16 таких журналістів. Серед них – Данілович, яка висвітлювала судові процеси, розповідала про сферу медицини на півострові тощо. Зараз вона перебуває в Сімферопольському СІЗО.

Ташева зауважила, що методички щодо переслідування журналістів і “зачищення” інформаційного поля, які Росія використовувала в Криму та на окупованих територіях Донецької та Луганської областей ще з 2014 року, продовжують використовувати в захоплених регіонах після початку повномасштабного вторгнення.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що журналіст Владислав Єсипенко, незаконно затриманий в окупованому Росією Криму в березні 2021 року та засуджений до шести років колонії загального режиму, отримав нагороду Американського ПЕН Barbey Freedom to Write 2022 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter