Окупанти в Криму не лікують у СІЗО політв’язня Бектемірова

Дата: 26 Жовтня 2020
A+ A- Підписатися

Захист фігуранта кримської справи “Хізб ут-Тахрір” Вадима Бектемірова планує подати до суду скаргу на умови його утримання.

Про це громадському об’єднанню “Кримська солідарність” розповів адвокат Марлен Халіков.

Вадим Бектеміров

“Здоров’я в нього задовільне, але скаржиться на болі в шлунку. Адміністрація слідчого ізолятора на ці скарги жодним чином не реагує. Крім того, Вадим пояснив, що йому потрібна допомога стоматолога, однак і на ці вимоги немає ніякої реакції з боку адміністрації СІЗО. З огляду на ці факти я подам скаргу на умови утримання щодо мого підзахисного Бектемірова”, – розповів Халіков.

Раніше незаконний “Верховний суд Криму” відхилив апеляційну скаргу адвоката і залишив під арештом фігуранта кримської справи “Хізб ут-Тахрір” Вадима Бектемірова.

Як відомо, Вадим Бектеміров – магістр за спеціалізацією “Ісламські вчення” факультету арабської літератури і гуманітарних наук. Він закінчив університет “Аль-Джінан” у Тріполі, Ліван. До арешту чоловік проводив дуа і Дуа – ісламська молитва, заклик до Аллаха, є одним із різновидів поклоніння. Дуа читають у різних життєвих ситуаціях. Зазвичай мусульмани молять Аллаха про допомогу, розпочинаючи якусь справу. на підтримку сімей політв’язнів, організовував передачі арештованим кримським татарам – мусульманам, відвідував судові засідання.

Російські силовики затримали чоловіка 7 липня, після чергових масових обшуків у Криму, звинувативши в організації діяльності забороненої в РФ та Криму, але легальній в Україні “Хізб ут-Тахрір”.

Дії російських силовиків засудили в Представництві президента України в АРК, а Головне управління Національної поліції в АРК і Севастополі почало кримінальне провадження за фактом обшуків за ч. 2 ст. 162 КК України (порушення недоторканності житла) і за ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі).

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter