Окупанти у Мелітополі привласнюють приватні аптеки та продають там викрадені з гуманітарних вантажів медикаменти

Дата: 10 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У Мелітополі окупаційна російська влада привласнює приватні аптечні заклади та продає там медикаменти, серед яких є викрадені з гуманітарних вантажів. 

Про це повідомляє видання “РІА Мелітополь”. 

Фото: РИА Мелітополь

До початку повномасштабного вторгнення у Мелітополі працювало шість комунальних аптечних підрозділів й торік місцеві депутати перейменували КП “Центральна міська аптека №171” на КП “Аптеки MLT”, очолила яке Наталія Доломан. За даними журналістів, Доломан стала єдиною директоркою комунального підприємства у місті, яка пішла на співпрацю з окупантами. 

Нині до переліку комунальних аптек додали щонайменше два заклади, які до російського вторгнення були приватними. Мова йде про аптеки “Копійка” та “Шара”. На відкритті їх як комунальних була присутня сама Доломан. 

Наталія Доломан. Фото: РИА Мелітополь

У аптеках за завищеними цінами реалізують медичні препарати, викрадені з гуманітарних вантажів та у людей на ринках, а також завезені з тимчасово окупованого Криму. 

Нагадаємо, що на тимчасово захоплених територіях російські військові відбирають майно в людей. Про такі випадки відомо у Херсоні, Маріуполі, Бердянську та інших населених пунктах. 

Порушення права власності, погрози щодо вилучення приватної власності й терор є порушенням статей 31, 33 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни та воєнним злочином. 

Коаліція “Україна. П’ята ранку”, до якої входить і Центр прав людини ZMINA, збирає та документує воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення для національних та міжнародних механізмів правосуддя. Надсилайте інформацію і докази про такі злочини у вашому населеному пункті на електронну адресу warcrimeSOS.UA@gmail.com. Перед цим ознайомтеся з детальною пам’яткою, як робити це правильно.
 
Якщо ви бажаєте пройти навчання і долучитися до команди волонтерів Коаліції “Україна. П’ята ранку”, які документують воєнні злочини, заповніть онлайн-форму.
 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter