Окупанти розгорнули підготовку псевдореферендумів за приєднання до Росії на Херсонщині та Луганщині

Дата: 06 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

Окупанти розгорнули підготовку до псевдореферендуму за приєднання Херсонської області до Росії. “Агітаційно-роз’яснювальну роботу” щодо цього розпочали і в окупованих населених пунктах Луганської області. У людей виманюють персональні дані і закликають їх йти на так званий “референдум” в обмін на їжу, питну воду та гроші. 

Про це у фейсбуку пише Херсонська міська рада, а також йдеться у телеграмі голови Луганської ОВА Сергія Гайдая

Ілюстрація з відкритого доступу

Для проведення псевдореферендуму на Херсонщині шукають співробітників, приміщення та формують медійників для пропаганди. Також окупанти активно перевіряють будинки і квартири, розташовані в радіусі кілометра від місць потенційного проведення “референдуму”.

“Через кадрові проблеми у всіх сферах і відмову жителів області співпрацювати, окупанти залучають на роботу спеціалістів із Росіі. Зокрема, анонсують про переїзд 100 медичних працівників, які будуть працювати в лікарнях Херсонщини”, – зазначають у повідомленні міськради.
 
За розповідями місцевих жителів, окупанти також почали розносити пенсіонерам по 20 000 рублів. Натомість вимагають персональні дані. Так звані “виплати” приносять людям, які раніше отримували пенсію Укрпоштою.
 
Загарбники, крім того, рекламують вступ до захоплених українських вишів. Обіцяють безкоштовне навчання, а дітей від 8 років активно “запрошують” в оздоровчі табори Ростова, Анапи і окупованого Криму.
 
На Луганщині російські військові також активізували “агітаційно-роз’яснювальну” підготовку до “референдуму” щодо входження регіону до складу РФ. 
 
“Окупаційна влада та колаборантський громадський рух під виглядом надання продуктів харчування або будівельних матеріалів організовують зустрічі із населенням нещодавно захоплених територій області. Окупанти виманюють персональні дані мешканців і закликають йти на так званий “референдум”, вимушуючи людей “обмінювати волю на їжу, питну воду та OSB-плити”, – зазначив голова Луганської ОВА.  
 
Такі зустрічі загарбники проводять у Лисичанську, Сєвєродонецьку, Попасній, Рубіжному, Гірському, Золотому та населених пунктах цих громад. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter