Окупанти порушили проти севастопольця кримінальну справу за те, що штовхнув портрет Пригожина і наступив на російський прапор

Дата: 08 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Проти мешканця тимчасово окупованого Росією Севастополя Гліба Малкова відкрили кримінальну справу про знущання з російського прапора за ст. 329 КК РФ.

Про це інформує Кримська правозахисна група з посиланням на окупаційну “поліцію” Севастополя.

Гліб Малков

Повідомляється, що 21-річний затриманий біля пам’ятника Корнілову штовхнув прапор Росії. Він також “прилюдно висловлював незгоду з проведенням СВО”і Так росіяни називають геноцидальну війну проти українців. .

Як передають місцеві телеграм-канали, 25 серпня молодий чоловік прийшов до стихійного меморіалу вбитих лідерів ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина та Дмитра Уткіна, штовхнув їхні портрети, а також наступив на російський прапор.

 

Пізніше блогер-колаборант Олександр Таліпов опублікував відео з вибаченнями Малкова; раніше на тому ж каналі з’явився інший запис, на якому севастополець пояснював, що штовхнув російський прапор на знак протесту проти нападу Росії на його країну — Україну.

При цьому, як повідомляє ОВД-інфо, до незаконного “Ленінського районного суду” Севастополя 4 вересня надійшла справа проти Гліба Малкова про дискредитацію армії РФ (ч. 1 ст. 20.3.3 КоАП). Її розгляд призначили на жовтень.

Напередодні правозахисна організація “Крим SOS” заявила, що за півтора року після ухвалення Держдумою РФ відповідного законодавства незаконні “суди” в тимчасово окупованому Криму ухвалили 409 постанов про притягнення до адміністративної відповідальності за нібито “дискредитацію російської армії”.

У своїй щорічній доповіді “Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь, Україна” Рада Європи констатувала, що за роки окупації на півострові значно погіршилося становище зі свободою слова, особливо після запровадження суворого екстремістського законодавства. У Раді Європи вказали, що його застосовують для надмірного та непропорційного переслідування критиків.

Загалом середовище на півострові лишається несприятливим для свободи вираження думок та свободи слова серед ЗМІ, підкреслили автори доповіді. У документі йдеться, що секретаріат Ради Європи продовжує отримувати повідомлення, які свідчать про втручання у свободу вираження та свободу слова. Укладачі доповіді прирівнюють такі втручання до цензури.

Раніше експерти “Крим SOS” оприлюднили дослідження судових процесів у тимчасово окупованому Криму щодо “дискредитації армії РФ” за період з березня до серпня 2022 року. 

Як відомо, правозахисна спільнота в Україні переконана, що деокупація Криму припинить систематичні грубі порушення прав людини на півострові з боку Російської Федерації. Для цього вони закликають країни підтримати Україну своєчасним постачанням зброї та військовим обладнанням у достатній кількості.

Раніше заступник голови МЗС України Андрій Мельник заявив, що Україна повинна негайно отримати в 10 разів більшу військову допомогу, ніж вона отримала від союзників дотепер, щоб завершити війну цього року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter