Окупанти погіршили засудженому за “участь у кримськотатарському батальйоні” Руслану Абдурахманову умови в Сімферопольському СІЗО

Дата: 05 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

31-річний громадянин України Руслан Абдурахманов, якого Росія засудила до п’яти років колонії суворого режиму буцімто за участь у неіснуючому наразі батальйоні імені Номана Челебіджихана, перебуває в СІЗО Сімферополя в жорстких умовах.

Про це інформує Кримська правозахисна група.

Кримські правозахисники повідомляють, що в камері з Русланом Абдурахмановим перебуває ще четверо осіб: усім заборонено впродовж дня сідати на ліжко. У камері щодня відбуваються обшуки.

У приміщенні холодно, опалення ввімкнули лише кілька днів тому. У камері заборонено тримати кип’ятильник та інші речі, приміром книги, зокрема кримінальний кодекс країни-агресора та її конституцію.

Руслану Абдурахманову не передають ліків. Йому не надається право на прогулянки.

Окрім того, йому заборонено виносити будь-які записи на зустріч з адвокатом, до й після зустрічей з яким Абдурахманова обшукують і вилучають усі записи, зокрема й стосовно його справи.

Нагадаємо, 22 травня 2022 року військовики Росгвардії влаштували облаву в селі Азовське Генічеського району Херсонської області. Під час облави окупанти затримали й вивезли на територію Криму мешканця Азовського Руслана Юсуфовича Абдурахманова (дата народження – 12 лютого 1991 року).

За попередньою інформацією, йому “інкримінували” участь у громадському формуванні “Аскер” і громадянській блокаді Криму та тримали в СІЗО Сімферополя.

2 вересня 2022 року незаконне формування, що називає себе “київським районним судом” Сімферополя, засудило молодика до п’яти років колонії суворого режиму.

Напередодні голова правління Центру прав людини ZMINA Тетяна Печончик констатувала, що до тимчасово окупованого Криму повернулася практика масових насильницьких зникнень з початку неспровокованого повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну. 

Нагадаємо, 30 листопада незаконний “суд” в тимчасово окупованому Криму оголосив вирок 62-річному політв’язню Насруллі Сейдалієву, якого звинувачують в участі в батальйоні імені Номана Челебіджихана.

Як відомо, після неспровокованого повномасштабного вторгнення Росії в Україну, а саме 1 червня 2022 року, Верховний суд РФ визнав батальйон терористичною організацією. Українські правозахисники вважають, це було зроблене навмисно, щоб Росії легше було ув’язнювати українських активістів.

Напередодні ZMINA розповіла, як велика війна погіршила ситуацію з правами людини в окупованому Криму.

За даними правозахисників, після початку повномасштабного вторгнення в Україну на окупованих територіях почастішали випадки викрадення російськими силовиками українських патріотів, волонтерів, громадських активістів, журналістів, ветеранів АТО / ООС. Багатьох з них вивозять до окупованого Криму та відправляють до СІЗО.

ZMINA розповідала, як Росія почала переслідувати кримських татар за цією категорією справ після повномасштабного її вторгнення в Україну. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter