Окупанти планують вивезти все населення з Кремінної, Сєвєродонецька й Рубіжного – Генштаб

Дата: 14 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Російські окупанти планують евакуювати все цивільне населення з населених пунктів Кремінна, Сєвєродонецьк та Рубіжне на Луганщині.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

Фото: Українська правда

“Через складну гуманітарну ситуацію, що склалася в Луганській області, окупанти планують провести повну евакуацію цивільного населення з населених пунктів Кремінна, Сєвєродонецьк та Рубіжне вглиб тимчасово окупованих територій”, – йдеться в повідомленні. 

Раніше ZMINA писала, що 6 листопада російські окупанти розпочали депортацію мешканців з Голопристанської, Олешківської, Каховської, Горностаївської, Великолепетиської та Верхньорогачицької громад Каховського району Херсонської області. У звільнених помешканнях росіяни розміщують своїх військовослужбовців, які принагідно грабують оселі українців.  

Нагадаємо, що подібну “евакуацію” окупанти планували на початку жовтня й у Херсонській області. Там вони погодили вивезення дітей, їхніх батьків та літніх людей до Росії – Ростовської області, Ставропольського та Краснодарського країв, а також до тимчасово окупованого Криму. 

Читайте також: Експеримент від уряду – шанс для депортованих українців повернутися додому

Центр прав людини ZMINA разом з українськими та міжнародними партнерами документує випадки примусових депортацій на територію Російської Федерації та Білорусі, скоєних під час російської збройної агресії проти України.

Якщо ви стали потерпілим або свідком примусової депортації на територію Російської Федерації або Білорусі, залиште інформацію про себе в онлайн-формі або ж напишіть на електронну адресу iy@humanrights.org.ua. Наш представник зв’яжеться з вами.

За згодою заявника отримана інформація буде використана для звернень до національних та міжнародних слідчих органів, зокрема до Незалежної міжнародної комісії ООН з розслідувань подій в Україні, Міжнародного кримінального суду тощо для розслідування скоєних воєнних злочинів в Україні.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter