Окупанти оштрафували мешканку Криму за “дискредитацію” російської армії

Дата: 21 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

У тимчасово захопленому Криму окупаційний суд оштрафував жінку на 50 тисяч рублів за “дискредитацію” армії РФ.

Про це інформує “Крим.Реалії” з посиланням на російські ЗМІ.

“30-річна жителька села Виноградне відправила в батьківський чат фото прапора України та підпис із нецензурною лайкою на адресу РФ. Це побачили 19 учасників чату“, – йдеться в дописі.

Як зазначається, у суді жінка нібито визнала свою провину. Суд ухвалив їй покарання у вигляді штрафу 50 тисяч рублів.

У російському законодавстві норма про “дискредитацію російської армії” з’явилася майже в перші дні повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Процес переслідування за дискредитацію армії РФ в Криму не припиняється, а окупаційна влада в Криму стимулює атмосферу доносів.

Як відомо, раніше Російська Федерація стверджувала про тотальну підтримку протиправної окупації півострова з боку громадян України в Криму, утім правозахисники фіксують дедалі більшу кількість випадків переслідувань кримчан за проукраїнську позицію. 

У своїй щорічній доповіді “Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та м. Севастополь, Україна” Рада Європи констатувала, що за роки окупації на півострові значно погіршилося становище зі свободою слова, особливо після запровадження суворого екстремістського законодавства. У Раді Європи вказали, що його застосовують для надмірного та непропорційного переслідування критиків.

Раніше ZMINA повідомляла, що на початку листопада в тимчасово окупованому Криму призначений РФ “міський суд Феодосії” відправив місцевого жителя Олега Валєєва на півтора року до колонії-поселення. Його визнали винним у повторній “дискредитації” російської армії. Також чоловікові на три роки заборонили адмініструвати сайти.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter