Мешканця окупованого Криму відправили на півтора року до колонії за повторну “дискредитацію” армії РФ

Дата: 06 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Криму призначений РФ “міський суд Феодосії” відправив місцевого жителя Олега Валєєва на півтора року до колонії-поселення. Його визнали винним у повторній “дискредитації” російської армії. Також чоловікові на три роки заборонили адмініструвати сайти.

Про це повідомляє видання “Настоящее время” з посиланням на сайт “суду”.

За версією окупаційного суду, в березні 2023 року Валєєв написав у групі в російській соцмережі “ВКонтакте” та чаті Heil Satana повідомлення, в яких “висміяв сучасне оснащення Збройних сил Російської Федерації військовою технікою” і негативно висловився про участь Росії у війні проти України. Як стверджується, Валєєв визнав свою провину.

Справу про повторну “дискредитацію” щодо Валєєва порушили, оскільки в грудні 2022 року він притягувався до відповідальності за аналогічною адміністративною статтею (ст. 20.3.3 КпАП). Тоді той самий суд оштрафував чоловіка на 30 тисяч рублів через повідомлення в публічному телеграм-чаті.

Це другий вирок у справі про повторну “дискредитацію” в Криму за минулий тиждень. 30 жовтня Сімферопольський районний суд засудив місцевого жителя Даниїла Серьогіна до року та шести місяців колонії-поселення.

Нагадаємо, наприкінці жовтня російські силовики в камуфляжі ввірвалися до будинку мешканки тимчасово окупованої Ялти Наталії Голоколосової. На опублікованому в проросійських пабліках відео під час уповільненого перегляду можна розглянути, що один нападник штовхає жінку на підлогу, а другий завдає щонайменше двох ударів ногою в ділянку ребер та попереку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter