Окупанти обстріляли смт на Донеччині з “Градів”: жертви серед цивільних уточнюють

Дата: 04 Березня 2022
A+ A- Підписатися

На Донеччині під обстріл російських окупантів знову потрапило селище міського типу Мангуш.

Про це повідомив голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко.

Ілюстративне зображення. Фото: BBC

Росіяни гатили по населеному пункту з “Градів” та влучили у вулицю Миру, Будинок культури, будівлю податкової та Пантеон слави.

Відомо про жертви серед цивільних, однак їхня кількість уточнюється. Рятувальні та відновлювальні роботи поки не розпочинали, адже тривають обстріли.

Напередодні Кириленко повідомив про серйозний обстріл Мангуша, внаслідок якого також постраждали люди, однак їхню кількість не було можливості встановити. Нині у населеному пункті немає зв’язку, електрики та води.

“Росіяни намагаються довести Донеччину до гуманітарної катастрофи”, – сказав Кириленко.
 
Україна вже звернулась до Міжнародного комітету Червоного Хреста з закликом терміново почати необхідні дії для організації гуманітарних коридорів в Сумській (напрями Суми, Шостка, Ромни, Конотоп, Охтирка), Чернігівській (східна та північна частини Чернігівщини), Харківській (уся область, крім південно-східної частини), Київській (Буча, Ірпінь, Вишгород, Іванків, Васильків, Бородянка), Миколаївській (Баштанський, Снігурівський, Березнегуватський напрями), Запорізькій (Токмацький, Бердянський, Великобілозерський напрями), Херсонській (Чаплинка, Каланчак, Генічеський та Новокаховський напрями), Луганській та Донецькій областях (Волноваський, Маріупольський райони), де тисячі людей потребують термінової евакуації. 

ЗСУ гарантують безпечне проходження коридорів, але цього ж Україна очікує й від російської сторони.

Нагадаємо, що в Україну вже виїхали слідчі Міжнародного кримінального суду.

Центр прав людини ZMINA, Українська Гельсінська спілка з прав людини, Truth Hounds, Ukrainian Legal Advisory Group збирають та систематизують воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення. Для майбутнього трибуналу повідомте нас про такі міжнародні злочини у вашому населеному пункті або районі на warcrimeSOS.UA@gmail.com. 

Ознайомтеся з детальною пам’яткою фіксації доказів злочинів проти цивільного населення.

Про втрати серед цивільних громадян та об’єктів від вторгнення Росії ви можете дізнатись у спеціальному тексті, який підготувала ZMINA. Ми періодично оновлюємо його. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter