Окупанти обстріляли Рай-Олександрівку, Часів Яр та Північне: загинули двоє людей, один – дістав поранення

Дата: 08 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

8 листопада, у середу, російські військові обстріляли Рай-Олександрівку та Часів Яр та Північне на Донеччині. Внаслідок обстрілу пошкоджені багатоповерхівки, гаражі та навчальний заклад. Загинули дві жінки, поранення дістав чоловік.

Про це повідомила прокуратура Донеччини.

Фото: Донецька обласна прокуратура

“Російська армія з артилерії обстріляла Рай-Олександрівку Краматорського району. Снаряд влучив у будинок, загинула 62-річна жінка. Війська РФ обстріляли селище Північне Торецька. Від отриманих тілесних ушкоджень загинула на власному подвір’ї жінка 59 років”, – йдеться в повідомленні прокуратури.

Ймовірно, Часів Яр окупанти обстріляли з РСЗВ “Град”. 51-річний чоловік зламав руку та отримав струс головного мозку. Його доправили до лікарні. На момент обстрілу він перебував у гаражі.

Прокуратура розпочала досудове розслідування щодо порушення законів та звичаїв війни.

Раніше ZMINA писала, що за добу 7 листопада російські військові загалом обстріляли територію десятьох областей України.

Гатили росіяни на Чернігівщині, Сумщині, Полтавщині, Донеччині, Луганщині, Харківщині, Дніпропетровщині, Запоріжжі, Херсонщині та Миколаївщині. Наслідки ворожих прильотів зафіксували в 134 населених пунктах. Для обстрілів використовували міномети, танки, ствольну артилерію, РСЗВ, ЗРК, ОТРК, БПЛА та тактичну авіацію. 

Нагадаємо, що на Донеччині з районів, близьких до лінії фронту, вдалось евакуювати 67 дітей. Евакуацією займаються екіпажі “Білого янгола”. 

Більшість евакуйованих дітей мешкала в Торецькій громаді, ще семеро – з Мар’їнської та троє – з Очеретинської. Досі в небезпеці в області лишаються 185 хлопчиків і дівчаток.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter