Окупанти обстріляли Херсонщину та Донеччину: загалом відомо про двох загиблих та 16 поранених

Дата: 12 Травня 2023
A+ A- Підписатися

11 травня у результаті російських обстрілів Донецької та Херсонської областей двоє людей загинули та ще 16 дістали поранення. 

Про це повідомляють очільники тамтешніх ОВА Павло Кириленко та Олександр Прокудін.

Фото: Павло Кириленко

“Росія вбиває цивільних! За 11 травня росіяни вбили одного жителя Донеччини – у Слов’янську. Ще 12 людей в області дістали поранення”, – написав Кириленко. 

Однак досі неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі та Волновасі.

Впродовж доби окупанти обстріляли Краматорськ, Ясногірку, Новоукраїнку, Вугледар, Авдіївку, Курахове, Дібров, Торське і Зарічне. У результаті цього пошкоджено цивільну інфраструктуру та житлові будинки. 

Фото: Павло Кириленко

Тим часом на Херсонщині через російські обстріли одна цивільна людина загинула, а ще четверо дістали поранення.

За добу війська РФ вдарили по області 80 разів, випустивши 339 снарядів з важкої артилерії, “градів”, танків, БПЛА та авіації. Місто Херсон ворог обстріляв 4 рази.

Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, будівлі школи, лікарні та споруди двох підприємств критичної інфраструктури в обласному центрі.

Нагадаємо, що у ніч проти 11 травня армія РФ вкотре завдала ударів по мирних містах і селах Запорізької області. Від касетних снарядів постраждали 8 мирних жителів, троє з них – працівники швидкої допомоги.

Обстріли російських військ понівечили приватні будинки, автівки, майно жителів, соціальні заклади та комунальні мережі в Гуляйполі, Оріхові, Степногірську та навколишніх селах.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter