Окупанти обстріляли гімназію в Нікополі: з-під завалів дістали тіла чотирьох загиблих

Дата: 11 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Вдень 11 жовтня, у середу, російські військові вдарили ракетою по Нікополю, поціливши в гімназію. Внаслідок цього загинули четверо цивільних, ще двоє дістали поранення. 

Про це повідомив очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак

Так, одразу після обстрілу Лисак повідомив про двох загиблих – 72-річного чоловіка та 70-річну жінку. Згодом з-під завалів потрощеної гімназії в Нікополі дістали тіло 60-річної жінки.

Надвечір рятувальники дістали тіло четвертої загиблої – 67-річної жінки.

“Росіяни знову забрали безневинні життя. Терористи, які не мають жодної краплі людяності”, – написав очільник ОВА. 

Також унаслідок обстрілу постраждали двоє чоловіків 24 та 71 року.

Сама будівля зазнала серйозних руйнувань. Пошкоджено понад 50 приватних будинків та 19 господарських споруд. А ще – інфраструктурний об’єкт, 17 сонячних панелей, магазин, авто.

Пошукові роботи на місці ракетної атаки завершилися.

Впродовж дня окупанти атакували місто і дронами-камікадзе та важкою артилерією. 

Окрім Нікополя, армія РФ обстріляла з артилерії Покровську сільську та Марганецьку громади. Там обійшлося без жертв і потерпілих.

Раніше ZMINA писала, що 11 жовтня російські військові також ударили по житловому будинку в селищі міського типу Куп’янськ-Вузловий на Харківщині. Внаслідок цього поранення дістали двоє цивільних. 

Нагадаємо, що у вересні Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець казав, що внаслідок російської агресії в Україні повністю знищені 400 закладів освіти, понад три тисячі пошкоджені.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter