Окупанти незаконно затримали маріупольця за нібито державну зраду

Дата: 18 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Російські силовики в окупованому Маріуполі незаконно затримали місцевого мешканця за “державну зраду”. 

Про це повідомляють російські силовики в окупованому Донецьку.

Затриманий мешканець Маріуполя. Фото: скриншот відео затримання

За версією окупантів, житель Маріуполя начебто збирав інформацію про розташування російських військ і передавав українським спецслужбам. Її використовували ЗСУ для завдання ударів по об’єктах і підрозділах російських військ. Окупанти стверджують, що викрили цілий канал передання таких даних. За це маріупольцю інкримінують “державну зраду” (ст. 275 КК РФ).

Наразі чоловіка викрали. Йому загрожує до 20 років позбавлення волі.

Незаконне представництво ФСБ РФ у Донецькій області опублікувало відео затримання чоловіка. У ролику силовики вриваються в приватне домоволодіння і витягують ще сонного чоловіка з ліжка та відводять у невідомому напрямку. 

Раніше окупанти заявляли, що виявили в Маріуполі схрон зі зброєю і таємними документами Міністерства оборони України. Там начебто знайшли гранатомет “Форт-600” і дев’ять гранат до нього, дев’ять гранат ВОГ, 11 ручних гранат і набої до стрілецької зброї. За версією окупантів, цей схрон могли організувати українські військові, перебуваючи в оточенні. 

За інформацією генпрокурора України Андрія Костіна, станом на кінець серпня Офіс генерального прокурора розслідував понад 4 тисячі кримінальних проваджень за фактами незаконного позбавлення волі близько 15 тисяч цивільних українців. У 261 справі прокуратура оголосила про підозру, з них 229 обвинувальних актів скеровано до суду. Українські суди вже ухвалили вироки 58 воєнним злочинцям.

Нагадаємо, що Служба безпеки України підозрює росіянина Павла Куйдана в тому, що він фабрикував кримінальні справи проти оборонців Маріуполя. Українським правоохоронцям відомо про щонайменше два незаконних “вироки судів”, які ґрунтувалися на фальсифікаціях слідчого РФ.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter