Окупанти цілеспрямовано знищують інфраструктуру телебачення та мовлення України – Держспецзв’язку

Дата: 04 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Російські військові цілеспрямовано знищують інфраструктуру телебачення та мовлення в Україні, щоб позбавити українців можливості отримувати правдиву інформацію про війну в Україні.

Про це йдеться на сторінці Держспецзв’язку у фейсбуку. 

Київська телевежа. Фото Бориса Корпусенка / Київ вечірній

За інформацією голови Держспецзв’язку Юрія Щиголя, від початку війни було пошкоджено понад 20 обʼєктів Концерну РРТ (Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення. – Ред.).

У Львові 3 травня було знищено дві трансформаторні підстанції, які живили обʼєкт КРРТ, що здійснює мовлення в місті, проте протягом кількох годин технічні фахівці Концерну РРТ відновили трансляції, уточнив він.

Росіяни цілеспрямовано атакують телевежі в Україні, зокрема стріляли по телевежах у Києві, Харкові, Лисичанську, телевежі біля Рівного, вважає Щиголь. Проте після ракетних ударів окупантів українські спеціалісти оперативно відновили мовлення телеканалів.

Нагадаємо, 1 травня на Херсонщині та частини територій Запорізької області російські військові вимкнули зв’язок та інтернет.

Інформація про перебої зі зв’язком почала надходити з Херсонщини ще напередодні, 30 квітня. 

2 травня Anonymous повідомили, що в Херсоні та Запоріжжі інтернет перехоплений ФСБ Росії.

4 травня Мінцифри повідомило, що ремонтні бригади відновили мобільний зв’язок. Станом на цю дату в Херсоні працювали мережі трьох мобільних операторів.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter