Окупанти агітують мешканців ОРДЛО записуватися на військову службу

Дата: 12 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Командування ЗС Росії активізувало в тимчасово окупованих районах Донецької та Луганської областей заходи з комплектування особовим складом так званих 1-го та 2-го армійських корпусів.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

Фото з відкритих джерел

Противником розгорнуто роботу агітаційних груп (агітаторів) від військових частин окупаційних військ, розповсюджуються спеціальні пропагандистські матеріали (брошури, рекламні оголошення, листівки тощо), здійснюється масова розсилка агітаційних СМС-повідомлень“, – йдеться в повідомленні.

Водночас окупанти до 25 грудня запровадили тимчасове зниження вимог до кандидатів на військову службу. Це стосується стану здоров’я, судимості, наявності документів, що посвідчують особу, виданих окупаційними адміністраціями.

Крім того, окупаційне командування посилює тиск на військовослужбовців, які не бажають продовжувати контракти і планують звільнення з військової служби, створює умови щодо їх утримання, у тому числі затягуванням розгляду рапортів, затримкою розрахункових виплат, неповерненням особистих документів, які зберігаються в штабах військових частин“, – інформує ГУР Міноборони України.

Нагадаємо, починаючи з 2015 року окупаційна влада в тимчасово окупованому Криму провела 13 незаконних призовних кампаній до Збройних сил РФ, під час яких до російської армії призвали 31 тисячу кримчан.

Незаконні правоохоронні органи Криму відкрили близько 200 кримінальних справ за нібито ухилення від служби в ЗС РФ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter