Російський обстріл Одеси 15 березня: 20 загиблих та 73 поранених

Дата: 15 Березня 2024
A+ A- Підписатися

Зранку 15 березня російські війська атакували Одесу ракетами. Внаслідок цього станом на 19-ту годину загинули 20 цивільних, а ще 73 отримали поранення. На місці загинули фельдшер та співробітник ДСНС, які після першого вибуху приїхали надавати допомогу.

Про це повідомили Повітряні сили ЗС України та голова Одеської ОВА Олег Кіпер.

Фото з місцевого телеграм-каналу

Після оголошення тривоги Повітряні сили попередили про ракету у напрямку Одеси. Тим часом моніторингові канали інформували про загрозу балістичного озброєння з тимчасово анексованого Криму. Військові пізніше також заявили про небезпеку балістики з півострова.

Місцева влада також закликала одеситів перебувати в укриттях. 

За даними “Суспільне.Одеса”, в місті пролунало щонайменше 4 вибухи.

Кореспондент УНІАН передає, за словами очевидців, що постраждав житловий приватний сектор. Кількох поранених люди бачили на вулиці.

Згодом очільник Одеської ОВА Олег Кіпер написав, що внаслідок російської атаки постраждали мешканці міста. Також, за його словами, внаслідок російської ракетної атаки загинули фельдшер та співробітник ДСНС, які після першого вибуху приїхали надавати допомогу на місце.

“Серед медиків та рятувальників також є тяжко поранені. Загальна кількість постраждалих уточнюється, всім надається необхідна медична допомога”, – додав він.

Згодом ДСНС регіону повідомила, що внаслідок російського ракетного удару по Одещині пошкоджена цивільна інфраструктура.

“Травмувалися 20 людей, з яких пʼять – рятувальники, повідомили у ДСНС регіону. На місці влучання виникла пожежа. Рятувальники ДСНС одразу прибули на місце удару та взялися до гасіння вогню, розбору завалів і пошуку поранених. Під час проведення робіт російська армія повторно завдала ракетного удару, внаслідок якого загинув рятувальник”, – розповіли надзвичайники.

Ударом також пошкоджено 10 приватних будинків, станція технічного обслуговування, газопровід низького тиску та два пожежно-рятувальних автомобілі. Наразі гасять пожежу на газопроводі та у приватному будинку.

Інформація оновлюється. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter