Окупаційний суд в Донецьку запроторив за ґрати на 27 років оборонця Маріуполя Олега Полуляхова

Дата: 23 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Незаконний суд в Донецьку виніс вирок командиру 501 окремого батальйону ЗСУ Олегу Полуляхову. Українського військовополоненого звинуватили у жорстокому поводженні з цивільним населенням, вбивстві та ув’язнили на 27 років у колонії суворого режиму. 

 Про це повідомляє слідком РФ.

Український захисник Олег Полуляхов, скриншот

41-річний Полуляхов родом із міста Бердянськ Запорізької області. Він ветеран АТО, на момент повномасштабного вторгнення був командиром другого відділення гранатометного взводу роти вогневої підтримки 36 окремої бригади морської піхоти 501 окремого батальйону ЗСУ. 

Українського командира окупанти визнали винним у нібито жорстокому поводженні з цивільним населенням, вбивстві з мотивів політичної та ідеологічної ненависті й замаху на вбивство, скоєному групою осіб. За це українського захисника засудили до 27 років ув’язнення в колонії суворого режиму.

За матеріалами так званого слідства, в березні 2022 року Полуляхов перебував на бойових позиціях, облаштованих поблизу Маріупольського вищого металургійного професійного  училища. Одного дня він побачив поблизу двох чоловіків і жінку. Від свого керівництва Полуляхов нібито отримав наказ стріляти на ураження. Виконуючи так званий наказ, він відкрив вогонь з автоматичного кулемета Калашникова по цивільних. В результаті нібито один чоловік помер на місці, жінка з іншим чоловіком втекли й сховалися в безпечному місці.

Росіяни також звинуватили Полуляхова у нібито вбивстві у під’їзді багатоповерхівки по вулиці Єрмака, мирного мешканця. Український командир нібито вистрілив чоловікові в голову з автомата, після чого той помер на місці.

Винесення подібних вироків окупаційними судами є системним явищем.

Нагадаємо, що в Донецьку заочно засудили Віктора Цебрика, Ігоря Філіна та багатьох інших.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter