Окупаційна влада планує роздавати в Криму землю військовим РФ з будь-якого регіону Росії

Дата: 28 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Окупаційна влада Криму планує безкоштовно роздавати землю на українському півострові військовим Збройних сил РФ під час укладання контракту з міноборони Росії на території Криму, незалежно від місця реєстрації та проживання в РФ.

Про це повідомила так звана “заступниця глави” окупаційного “уряду” на півострові Ганна Анюхіна, передає Крим.Реалії.

Краєвид на пляж тимчасово окупованого селища Кам’янське в Ленінському районі Криму, в якому раніше окупаційна російська влада сформувала тисячу земельних ділянок для учасників війни проти України. Архівне фото

Раніше земельні ділянки на півострові могли отримувати лише військові РФ, які проживають або зареєстровані в Криму й вирушили на війну проти України.

“До Закону Республіки Крим №66/ЗРК-2015 внесено відповідні зміни. Закон ухвалено Державною радою РК, він набуде чинності через 10 днів після офіційного оприлюднення”, – повідомила Анюхіна.

Наприкінці липня повідомлялося, що в тимчасово окупованому Ленінському районі Криму російська влада сформувала тисячу земельних ділянок, які планують роздати військовослужбовцям РФ, що воювали проти України.

У травні цього року повідомлялося, що близько 1,5 тисячі земельних ділянок сформували в Євпаторійському та Чорноморському районах Криму для передання учасникам війни проти України.

Раніше російський глава Криму Сергій Аксьонов (за документами – Аксенов) заявив, що учасники війни з Україною отримали близько 730 земельних ділянок у Криму.

За словами незаконної “міністерки майнових і земельних відносин Республіки Крим” Лариси Кулініч, у Євпаторійському районі окупованого півострова для учасників війни підготовлено 676 земельних ділянок.

У грудні 2022 року незаконний “парламент” на півострові дозволив учасникам війни проти України з Криму безкоштовно видавати земельні ділянки. 7 квітня цього року стало відомо, що підконтрольна Росії влада Криму почала видавати накази про надання земельних ділянок учасникам війни проти України.

У липні 2024 року в Представництві президента України в Автономній Республіці Крим розповіли про перший реінтеграційний крок, а саме як відбуватиметься відновлення української влади у звільненому від російських окупантів Криму. Також у відомстві пояснили, що робитимуть з “документами” та правочинами після деокупації Криму

Постійна представниця президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева неодноразово заявляла, що Україна не має наміру визнавати акти, які порушують права людини чи держави. До них належать рішення щодо “націоналізації” чи конфіскації майна, щодо встановлення спадщини.

Крім того, у представництві наголошували на тому, що права потерпілих власників майна відновлять через повернення цього майна чи компенсацію від Росії, зокрема у вигляді репарацій.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter