Окупаційна влада із психіатрії перевела Куку до СІЗО

Дата: 10 Січня 2017
A+ A- Підписатися

Фігуранта “справи Хізб ут-Тахрір” Емір-Усеїна Куку повернули до слідчого ізолятора в анексованому Росією Криму після проходження психіатричної експертизи.

Про це на своїй сторінці у мережі Facebook повідомила кримська активістка Анна Богачева

“Емір-Усеїна Куку сьогодні (у понеділок) перевели зі психіатричної лікарні, у якій він проходив примусову експертизу, назад до СІЗО”, – написала вона.

У коментарях вона уточнила, що він уже майже 11 місяців перебуває під арештом, із них місяць – “у психіатричній лікарні на експертизі був”.

Наприкінці грудня зі психіатричної лікарні повернули ще одного фігуранта “справи Хізб ут-Тахрір” Вадима Сірука, повідомляють “Крим. Реалії“.

Нагадаємо, 12 жовтня 2016 року в окупованому Криму провели обшуки у п’ятьох мусульманських родинах. Внаслідок обшуків затримали 5 кримських татар, а саме: Рустема Ісмаїлова, Узаїра Абдуллаєва, Теймура Абдуллаєва, Еміля Джемаденова, Айдера Саледінова. Їх звинувачують в участі в забороненій у Росії організації “Хізб ут-Тахрір”.

Торговець квітами з Ялти, фігурант ялтинської справи “Хізб ут-Тахрир” Вадим Сірук знаходиться у в’язниці понад півроку. Його заарештували 11 лютого 2016 року.

Міжнародна ісламська політична організація “Хізб ут-Тахрір” називає своєю місією об’єднання всіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, та вони відкидають терористичні методи досягнення своєї цілі й зауважують, що зазнають несправедливого переслідування в Росії.

Верховний суд Росії заборонив “Хізб ут-Тахрір” у 2003 році, включивши до списку 15 об’єднань, названих “терористичними”.

Раніше повідомлялось, що над фігурантами “справи Хізб ут-Тахрір” знущалися під час перевезення до суду

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter