Оголосили підозру росіянину, який торік наказав розстріляти цивільного на Сумщині

Дата: 27 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру в порушенні законів та звичаїв війни оголосили командиру 5 батареї 147 самохідного артилерійського полку сухопутних військ РФ. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Імені підозрюваного традиційно не називають, але на сайті ОГП можна знайти підозру на Констянтина Озаєва, деталі якої збігаються з деталями з повідомлення слідчих. 

Озаєв, судячи з відкритих даних, уже загинув в Україні. У рідному місті посадовці казали його сусідам, що “подвиг, який він вчинив, не під силу кожному”. 

Як ідеться в матеріалах справи, торік у березні на перехресті вулиць Сумської й Кутузова в селі Боромля Озаєв зупинив машину. За кермом був цивільний чоловік, ще троє російських солдатів, які змусили його підвезти їх, а також тіло знайомої водія, яку росіяни вбили на іншому блокпості. 

Озаєв, зупинивши машину та вислухавши водія, запропонував йому закопати знайому у вирві від снаряда або десь біля дороги. 

“Коли чоловік відмовився, військовослужбовець наказав своїм підлеглим спочатку прострелити потерпілому коліна, а потім узагалі сказав убити його. Коли окупанти вже були готові виконати наказ командира, їм надійшло повідомлення про необхідність терміново прибути в інше місце для підкріплення. Окупанти наказали чоловікові витягти з автівки тіло загиблої та поїхали на його авто з місця події”, – розповідають правоохоронці. 

Слідство в справі ще триває, адже треба встановити росіян, які вбили знайому водія. Це трапилося на 21 кілометрі дороги Суми – Полтава, як ідеться в матеріалах. Також ще треба встановити особи тих росіян, які були готові виконати наказ Озаєва. 

Нагадаємо, що довічне загрожує й іншому російському “герою” та його підлеглим, які торік убили цивільного чоловіка на Київщині. Йдеться про Нурсултана Муссагалеєва, Олексія Колеснікова та Олександра Вісєлкова

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter