Офіс президента радить Китаю засудити війну і вказує на обсяги торгівлі

Дата: 19 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк вважає, що Китай може стати важливим елементом глобальної системи безпеки, якщо засудить війну РФ проти України.

Про це він написав на своїй твіттер-сторінці

 “Китай може стати важливим елементом глобальної системи безпеки, якщо ухвалить правильне рішення – підтримати коаліцію цивілізованих країн і засудити варварство РФ. Це шанс сидіти за столом на рівних”, – сказав він.

Подоляк додав, що європейці та США мають чітко пояснити Пекіну різницю між $1,6 трлн і $150 млрд. Йдеться про обсяги торгівлі КНР із західними країнами та РФ відповідно.

Раніше ZMINA повідомляла, що після розмови президентів США Джо Байдена і Китаю та Сі Цзіньпіна Білий дім занепокоєний можливою допомогою КНР Росії.

Нагадаємо, напередодні видання “New York Times” з посиланням на посадовців США повідомило, що Росія попросила Китай надати їй військову техніку та підтримку у війні з Україною. Також Росія звернулася до Китаю з проханням про додаткову економічну допомогу задля протидії санкціям.

За даними ЗМІ, Росія запросила у Китаю 5 видів військового обладнання, зокрема зенітні ракети, а також безпілотники, бронетранспортери, машини та обладнання, пов’язане з розвідкою. У посольстві Китаю відхрестилися від таких тверджень. 

Раніше міністерка торгівлі США Джина Раймондо попередила китайські компанії про заборону доступу до необхідних американських технологій, якщо вони порушуватимуть санкції проти Росії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter