Офіс генпрокурора готовий почати екстрадицію Януковича

Дата: 05 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Рішення Печерського районного суду міста Києва щодо заочного арешту експрезидента Віктора Януковича дає можливість Офісу генпрокурора розпочати процедуру екстрадиції.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора. 

Печерський райсуд обрав запобіжний захід для Януковича в кримінальному провадженні від 7 листопада 2017 року за фактом захоплення державної влади. Як відомо, воно стосується обставин захоплення Януковичем у період вересня-жовтня 2010 року державної влади “шляхом вчинення дій, спрямованих на незаконне збільшення обсягу його владних повноважень як президента України”.

У прокуратурі зазначають, що владні повноваження належали до повноважень законодавчої та виконавчої влади внаслідок повернення в неконституційний спосіб дії Конституції України від 28 червня 1996 року, до якої Законом України “Про внесення змін до Конституції України” від 8 грудня 2004 року №2222-IV були внесені зміни.

За словами адвоката колишнього президента Віталія Сердюка, захист подаватиме апеляцію на це рішення, адже вважає його незаконним. 

Як відомо, на початку минулого року Оболонський райсуд Києва заочно визнав колишнього президента України Віктора Януковича винним у державній зраді й пособництві в агресивній війні. Суд над президентом-утікачем тривав 20 місяців, а розслідування злочинів, які він скоїв, – п’ять років.

Захист Януковича подав не менш ніж п’ять апеляційних скарг на вирок Оболонського райсуду, а потім ще кілька скарг на постанови цього ж суду, який відхилив заяви захисників. 

Нещодавно Януковича повторно викликали на допит у ДБР. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter