Офіцеру Нацгвардії, який побив строковика, загрожує до 12 років в’язниці

Дата: 21 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Детективи повідомили про підозру у перевищенні службових повноважень офіцеру однієї з частин Нацгвардії на Івано-Франківщині, який знущався з військовослужбовця.

Про це розповіли у ДБР. 

Скриншот відео

Інцидент трапився ще 26 березня в розташуванні 50 полку НГУ ім. полковника Семена Височана в Івано-Франківську.

Дізнались про випадок завдяки відео, що зняв один із присутніх у кабінеті, яке невдовзі широко розійшлось у соцмережах та медіа. 

“Ти що є****вся?” – звертається до солдата офіцер та б’є у груди. 

Коли строковик намагався відійти, то офіцер блокував його і продовжив лаятись та бити. 

У Нацгвардії відреагували на ролик, висловивши обурення діями офіцера. Щодо нього розпочали службове розслідування та усунули від виконання обов’язків.  

“У сучасній армії та в сталому суспільстві немає місця для приниження честі й гідності людини та, зокрема, військовослужбовця, – кажуть у НГУ. 

Детективи ДБР опитали свідків та потерпілого строковика. Виявилось, що це був не перший подібний випадок. Слідчі нині знають про щонайменше два випадки перевищення службових повноважень цим офіцером щодо інших військовослужбовців. 

Фото: ДБР

Підозрюваного хочуть відправити під варту з можливістю внесення застави у 800 тисяч гривень. Відповідне клопотання направили до суду. 

Це не перший випадок, пов’язаний з перевищенням службових повноважень військовими, який розслідують у ДБР цього року. Детективи вже застерігали всіх військовослужбовців від порушення правил установлених взаємин.

“Бюро швидко та жорстко реагуватиме на всі подібні факти та вимагатиме в суді суворого покарання за вчинення насильницьких дій щодо захисників в умовах воєнного часу”, – запевняли вони.

Нагадаємо, що детективи розслідують побиття офіцером на Волині військового з пораненням, який після цього опинився в лікарні. 

Потерпілого із закритою черепно-мозковою травмою, гематомами та переломом носа знайшли через добу після побиття. На той момент у нього, за словами рідних, відмовили ноги через велику гематому на голові. Нападник побив чоловіка за те, що він не спитав дозволу, щоб помитись. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter