Детективи розслідують побиття офіцером на Волині військового з пораненням, який після цього опинився в лікарні

Дата: 19 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

Детективи проводять розслідування за фактом побиття  військовослужбовця в місті Володимир Волинської області.

Про це повідомили в ДБР. 

Потерпілий спілкується з журналістами в лікарні. Скриншот відео

Військового із закритою черепно-мозковою травмою, гематомами та переломом носа знайшли в сушильні 9 квітня, через добу після побиття. Як розповіла сестра потерпілого Наталія, її брат лікувався після серйозного поранення, тож не зміг захистити себе від нападу. 

Причиною побиття, за її словами, стало те, що чоловік зайшов помитися не до потрібної кабінки. 

“Він його збив з ніг і відгамселив ногами по голові. Цей нелюд покинув його стікати кров’ю. Коли брата знайшли, від травм у нього відмовили ноги, бо мав велику гематому голови”, – каже жінка. 

У коментарях до допису жінки люди піддавали сумніву, що ситуація взагалі трапилась. 

Сам потерпілий уже встиг дати з лікарні коментар телеканалу “Аверс”. Журналістам той сказав, що причиною побиття було те, що він не спитав дозволу помитись.  

“Він ударив мене кулаком в обличчя, я впав, піднявся і сів на стілець. Він двічі берцем стукнув сюди (вказує на обличчя. – Ред.). Потім сказав прибирати після себе, я прибрав. Я пішов до пральні, там у мене ноги відняло відразу. Я в сушильню заліз. Там і був, поки не знайшли в неділю вранці”,пригадує потерпілий. 

Рідних військового обурило, зокрема, те, що після затримання офіцера його відпустили нібито за відсутності достатньої кількості доказів. 

Фото: фейсбук-сторінка Наташа Мендель

Жодних деталей щодо випадку детективи ДБР не зазначають, кажучи лише, що проводять розслідування за фактом перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України). 

“Опитали потерпілого та можливих свідків. Також призначили низку експертиз, які мають встановити всі обставини події”, – говорять вони. 

На побиття відреагували також у Волинській спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону. Правоохоронці наголосили, що офіцер, якого підозрюють у побитті, є підозрюваним у ще одному провадженні, пов’язаному зі смертельною ДТП у місті Володимир на початку цього року. 

Виявилося, що в казармі він відбував цілодобовий домашній арешт у цій справі. 

Якщо офіцера визнають винним у перевищенні повноважень, то йому загрожує позбавлення волі на строк від восьми до дванадцяти років. 

Детективи ДБР, коментуючи випадок, застерегли “всіх військовослужбовців від порушення правил установлених взаємовідносин”.

“Бюро швидко та жорстко реагуватиме на всі подібні факти та вимагатиме в суді суворого покарання за вчинення насильницьких дій щодо захисників в умовах воєнного часу”, – запевнили вони. 

Офіційно про підозру офіцеру поки не повідомили. 

Нагадаємо, що командиру однієї з військових частин Житомирщини загрожує в’язниця за побиття солдата. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter