“Одружишся, тоді їдь”: ректор львівського університету вдається до сексизму щодо підлеглих

Дата: 01 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Ректор Львівського національного університету імені Івана Франка Володимир Мельник у розмові з журналістами розповів, що сказав професорці, яку заклад нібито боїться втратити, якщо вона виїде за кордон: “Одружишся, тоді їдь”. 

Про це повідомляє видання ZAXID.NET. 

Так, медійники запитали Мельника про надання звання почесного доктора Василю Кременю, оскільки через політичне минуле Кременя випускників ЛНУ обурило таке рішення керівництва закладу освіти. 

Натомість Мельник зауважив, що журналісти нібито ігнорують “позитивні події, які відбуваються в університеті”. Зокрема, з-поміж іншого, він згадав науковицю Христину Гнатенко, яку він попередив, що вона зможе виїхати за кордон, тільки за умови, якщо вийде заміж.

“Які події позитивного характеру за пів року, які відбулися в університеті, ви висвітлювали? У 28 років Христина Гнатенко вже професор! Захистила по квантовій механіці. 28 років! Це ж унікальний феномен! І я тільки боюся, щоб вона не виїхала за кордон. Сказав їй: “Одружишся, тоді їдь” зазначив він.

На таке твердження відреагували користувачі соцмереж та інші медійники. Зокрема, журналіст Отар Довженко запитав: “Цікаво, що має статися, щоб ректором українського державного вишу стала людина, яка хоча б не на 100% складається з сексизму, кучмізму і самодурства?”.

Водночас у коментарях до допису сама Гнатенко написала: “Після публікації Володимир Петрович зателефонував до мене, перепросив за слова. Вважаю, що просити вибачення нема за що. Сприймаю це тільки як жарт. Проблеми сексизму у Львівському національному університеті імені Івана Франка немає!”

Нагадаємо, що у червні студенти Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького після розподілення на інтернатуру поскаржилися в соцмережах на образливі та сексистські жарти з боку адміністрації закладу. Їх підтримали й медики, які закликали МОЗ звернути увагу на неповажне ставлення до майбутніх лікарів. 

Так, на відео ректор університету Борис Зіменковський коментує прізвища та обрану спеціалізацію студенток. Його жарти підтримують інші члени комісії. “Волкодав – ох і фамілія. З таким прізвищем і до дітей”, – каже ректор. Інший член комісії відповідає: “Та вона заміж вийде”.

Пожартував він і над студенткою, яка обрала хірургічне спрямування: “Жінка, а хоче різати… Сумно. Я б такої знати не хотів. А якщо мене заріже вночі?”.

Студентці, яка запитала про те, що їй робити з розподілом, ректор порадив “повіситись”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter