Одному з фігурантів “справи 26 лютого” знову продовжили арешт

Дата: 15 Жовтня 2015
A+ A- Підписатися

Суд продовжив до 19 листопада термін арешту Алі Асанову у справі про масові заворушення біля Верховної Ради Криму.

Як повідомляє Меджліс кримскоготатарского народу з посиланням на голову Центральної виборчої комісії Курултаю кримськотатарського народу Заїра Смедляєва, 14 жовтня Київський районний суд Сімферополя продовжив термін утримання під вартою одному з фігурантів “справи 26 лютого” Алі Асанову.

Термін арешту Асанову продовжили на 1 місяць та 4 доби, таким чином, він перебуватиме під арештом до 19 листопада 2015 року. Цього ж дня закінчується термін арешту заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза.

У листопаді їм або обом продовжать арешт, або почнуться судові розгляди по суті“, – вважає Смедляєв.

Нагадаємо, Алі Асанов перебуває під вартою з 16 квітня 2015 року по справі про масові заворушення перед будівлею кримського парламенту 26 лютого минулого року. Тоді проросійські сили організували мітинг, щоб Верховна Рада Криму звернулася до Володимира Путіна з приводу необхідності приєднання Криму до Росії. У відповідь кримські татари зібрали ще більше людей та відтіснили проросійських активістів від будівлі кримського парламенту. В результаті сутичок загинуло двоє людей. Слідчий комітет РФ порушив за цим фактом кримінальну справу. За словами лідера кримськотатарського народу Мустафи Джемілєва, дії окупаційної влади у даному випадку були абсурдними, адже мітинг відбувався до того, як Крим був оголошений частиною Російської Федерації.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter