Одного з російських військових, що розстріляли у спину двох чоловіків на Київщині, ідентифікували користувачі твіттера

Дата: 12 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Користувачі твіттера ідентифікували одного з двох російських військових, які потрапили на запис камери спостереження на Київщині, коли розстріляли двох беззбройних цивільних чоловіків. Ним виявився військовослужбовець Дмитро Лапшаков. 

Про це повідомив користувач твіттера під ніком Cellodidas89.

Фото: твіттер-акаунт Cellodidas89

Старшого сержанта Лапшакова, який служить у військовій частині 21250-Б у селищі Пісчанка Читинської області Забайкальського краю РФ, вже майже тиждень як внесли до бази сайту “Миротворець”. Укладачі бази кажуть, що Лапшаков причетний до звірств у селі Дмитрівка на Київщині. 

Зі свого боку користувач твіттера під ніком Cellodidas89 переконує, що Лапшаков проходить службу у військовій частині, що базується у селі Нижній Цасучій Ононського району Забайкальського краю РФ. Згідно з даними з сайту “Миротворець”, в Ононському районі у 2013 році росіянину видали паспорт за номером 7612660604.

Окрім цього, відомі й посилання на соціальні мережі російського військовослужбовця: 

  • дві сторінки у “Вконтакте” – 1 та 2;
  • та профіль у “Одноклассниках”.

Нагадаємо, що напередодні журналісти американського телеканалу CNN опублікували відеозаписи з камери спостереження одного з автосалонів на Київщині, на яких зафільмований момент вбивства російськими військовими двох цивільних беззбройних чоловіків. Сталось це 16 березня. 

Одним з убитих був 68-річний Леонід Пляц, який працював охоронцем в автосалоні, а другим – власник автосалону, імені якого не називають. 

В Офісі генерального прокурора кажуть, що ведуть розслідування цих убивств як воєнних злочинів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter