Одного з обвинувачених у викраденні та катуванні активістів Майдану повернули за ґрати

Дата: 08 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Обвинуваченого у справі викрадення Юрія Вербицького та Ігоря Луценка Сергія Мисливого взяв під варту Печерський суд Києва.

Про це у своєму фейсбуці повідомила журналістка Тетяни Безрук.

Сергій Мисливий та Іван Новотний у суді. Фото: “Громадське”.

Печерський суд Києва взяв обвинуваченого у справі викрадення Юрія Вербицького та Ігоря Луценка Сергія Мисливого під варту. Це нова підозра за ч.3 ст.27 – “організатор злочинного угруповання”, – написала журналістка.

Сьогодні вночі обвинувачені у викраденні та катуванні активістів Майдану Іван Новотний та Сергій Мисливий вийшли із Лук’янівського СІЗО по іншій підозрі. Їм інкримінували участь у злочинній організації та, власне, виконання злочину. Судді у цій справі не продовжили обвинуваченим запобіжний захід, оскільки пішли у відпустку.

Нагадаємо, що рано-вранці 21 січня 2014 року група тітушок викрала активістів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького з лікарні та вивезла до лісу за Києвом. Чоловіків катували, однак згодом зловмисники відпустили Луценка, який зміг вийти з лісу та зателефонувати друзям. Того ж дня Юрія Вербицького знайшли мертвим.

За сім років за звинуваченнями в злочинах, скоєних проти учасників Революції гідності, набув чинності лише 21 вирок. Затягування судами розгляду матеріалів у справах Майдану в Офісі генерального прокурора називають тенденцією. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter