Обвинувачені у викраденні майданівців Луценка та Вербицького вийшли з СІЗО

Дата: 08 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Обвинувачені у викраденні та катуванні Ігоря Луценка і Юрія Вербицького – Іван Новотний та Сергій Мисливий вийшли з СІЗО. Судді у цій справі не продовжили їм запобіжний захід, оскільки пішли у відпустку.

Про це у фейсбуці повідомила журналістка Ольга Худецька.

Джерело: Watchers.Media

“Судді у справі викрадення, катування Ігоря Луценка і Юрія Вербицького вирішили сходить дружно у відпустку саме тоді, коли закінчувався запобіжний захід у двох обвинувачених – Сергія Мисливого та Івана Новотного. Їм інкримінували участь у злочинній організації та, власне, виконання злочину. Обидва були в розшуку і затримані лише у березні 2020-го. Дива поки що не сталось, обидва вийшли“, – написала журналістка.

Джерело: Watchers.Media

Худецька повідомила, що Новотний вийшов з СІЗО об 00:01 неділі, відразу ж після закінчення терміну дії запобіжного заходу. Мисливому оголосили нову підозру: слідство отримало інформацію про те, що він може бути не тільки виконавцем, але й організатором злочину. Вночі підозрюваному почали обирати запобіжний захід у Печерському суді, але потім в засіданні оголосили перерву до 10:00.

Я нагадаю, що один “беркутівець” цього тижня вже спетляв. Тому вихід “тітушок”, яких так довго шукали та ледве знайшли, – це така собі історія. Окремо така собі історія – це синхронні виходи суддів на лікарняний для провертання такої схеми”, – зазначила журналістка.

Як повідомлялося раніше, Сергія Мисливого правоохоронці затримали лише в березні 2020-го, через шість років після вбивства Вербицького. Весь цей час чоловік переховувався від слідства під фальшивими іменами та паспортами. Під час затримання він назвався прізвищем Біліченко, а за підробленими документами за роки переховування навіть декілька разів перетинав кордон.

Декілька місяців переховувався від слідства й Новотний. 

На початку року адвокати вже повідомляли про ризик виходу Мисливого та Новотного з-під варти, але тоді суддям вдалось владнати ситуацію. 

Нагадаємо, що рано-вранці 21 січня 2014 року група тітушок викрала активістів Ігоря Луценка та Юрія Вербицького з лікарні та вивезла до лісу за Києвом. Чоловіків катували, однак згодом зловмисники відпустили Луценка, який зміг вийти з лісу та зателефонувати друзям. Того ж дня Юрія Вербицького знайшли мертвим.

За сім років за звинуваченнями в злочинах, скоєних проти учасників Революції гідності, набув чинності лише 21 вирок. Затягування судами розгляду матеріалів у справах Майдану в Офісі генерального прокурора називають тенденцією.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter