Одесита, який передавав окупантам розвіддані про підрозділи ЗСУ, засудили до 15 років в’язниці

Дата: 21 Травня 2023
A+ A- Підписатися

В Одесі суд визнав винним у державній зраді, а також у зберіганні та придбанні вогнепальної зброї чоловіка, який навесні 2022 року передавав росіянам дані про розташування підрозділів ЗСУ. Зловмисника засудили до 15 років в’язниці з конфіскацією майна.

Цю справу слухав Приморський районний суд Одеси.

Ілюстративне зображення. Фото: Depositphotos

“Судом ретельно досліджені всі докази, а саме з 27.04 по 25.05. 2022 обвинувачений усвідомлено здобував та передавав розвідувальну інформацію представнику держави-агресора щодо розташування в м. Одесі та Одеській області підрозділів ЗСУ та інших військових утворень”, – повідомляє пресслужба Приморського районного суду Одеси.

Обвинувачений свою вину визнав у суді. Але він не розкаявся у вчинених злочинах, пояснивши свої дії “ідеологічними вподобаннями”.

Суд визнав чоловіка винним за ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України й призначив йому міру покарання: 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, на початку травня Служба безпеки (СБУ) повідомила про підозру у державній зраді трьом екснардепам — Олегу Царьову, Дмитру Святашу та Ігорю Маркову, які сприяли Росії у веденні агресивної війни проти України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter