Очільник департаменту культури Москви закликав убивати українців, зачитавши вірші Симонова про німців

Дата: 20 Грудня 2022
A+ A- Підписатися

Глава департаменту культури уряду Москви Олександр Кібовський закликав убивати українців, водночас він використав завершальні рядки з вірша Костянтина Симонова часів Другої світової війни, присвятивши зміст написаного українцям.

Міністр зачитав твір у шоу “Емпатія Манучі”.

Фото з відкритих джерел

Він укотре використав наративи російської пропаганди про те, що в Україні армія РФ нібито “бореться з нацистами” та українцям “не має бути жодного помилкування”. Кібовський заявив, що в цій ситуації може процитувати лише “найправильніші” рядки Костянтина Симонова:

Так убей же хоть одного!
Так убей же его скорей!
Сколько раз увидишь его,
Столько раз его и убей!

Потім він додав пропагандистський слоган: “Работайте, братья”.

У вірші Симонова йдеться про опір німцям, він закликає співгромадян захищати свої будинки. Однак московський міністр вирішив за допомогою термінів, що колись об’єднали громадян у боротьбі з нацистською Німеччиною, що напала, закликати до вбивств громадян України, яка зазнала нападу РФ 24 лютого.

Нагадаємо, що до подібних висловлювань вдається і директор російського пропагандистського телеканалу RT Антон Кузнецов-Красовський. Чоловік неодноразово використовував усі доступні йому медійні платформи для публічних закликів до геноциду українців, ліквідації незалежності України та повалення її конституційного ладу.

Також пропагандист створював “авторські” антиукраїнські відеозаписи на кшталт “С*ка, этой страны не должно быть!” і переконував глядачів у доцільності проведення так званої “спеціальної воєнної операції” на території України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter