Обвинувачуваний у вибуху на Керченському мосту Олег Антипов оголосив голодування

Дата: 13 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Обвинувачений у кримінальній справі про вибух на Керченському мосту петербурзький фахівець з логістики вантажних перевезень Олег Антипов оголосив голодування.

Про це повідомило Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим у своєму огляді про ситуацію в тимчасово окупованому Криму.

Олег Антипов

У відомстві повідомили, що чоловік вимагає припинення кримінального переслідування. 

15 жовтня виповниться рівно рік як Антипова утримують у СІЗО “Ведмідь” за звинуваченням у тероризмі. Голодування Антипова триває вже декілька днів.

Нагадаємо, вибух на незаконно спорудженому Керченському мосту стався рано вранці 8 жовтня 2022 року. Пізніше стало відомо про затримання вісьмох людей, до яких відноситься Олег Антипов. Міністерство оборони Російської Федерації вважає його організатором терористичних дій.

Керченський міст або як його називає окупаційна влада Кримський міст – найдовший у Європі. Він має довжину 19 км і проходить через Керченську протоку між Росією та Кримом, він також є єдиним прямим автомобільним і залізничним сполученням між ними.

Його будівництво коштувало приблизно 4 млрд доларів і вважалось особистим проєктом президента Путіна, життєво важливою лінією постачання для російської армії в Україні та символом нового політичного зв’язку з Кримом.

Незаконна споруда має вирішальне значення для постачання таких товарів, як пальне та продовольство для військово-морської бази в Севастополі, де незаконно базується Чорноморський флот Росії.

Після вторгнення Росії в Україну в лютому минулого року міст став основним маршрутом постачання російських військ на Півдні для подальшої агресії проти України.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter