Адміністрація Путіна розіслала російським ЗМІ “рекомендації” того, як висвітлювати вибух на Кримському мосту

Дата: 08 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Адміністрація президента Росії Володимира Путіна розсилає російським медіа, зокрема державним, “рекомендації” щодо висвітлення вибуху на Кримському мосту.

Про це повідомило російське видання “Медуза”.  

Фото: Твіттер Osinttechnical

Так, у “методичці” йдеться про те, що слід наголошувати на тому, що:

  • міст не зруйнований, а лише пошкоджене полотно на автомобільній та залізничній частинах;
  • підготовка до відновлювальних робіт вже розпочалася;
  • мінтрансом запущено нові логістичні маршрути;
  • запрацювала Керченська поромна переправа.

Сьогодні зранку на залізничній гілці Кримського мосту стався вибух. За попередньою інформацієї російських правоохоронних органів, через підрив вантажівки загорілися сім паливних цистерн потяга. Наразі відкрите горіння на мосту ліквідовано. 

Водночас прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що прогнозів стосовно відновлення мосту після пожежі наразі немає, а залізничне сполучення з окупованим півостровом припинено.

Крім того, всі поїзди, які сполучають Росію з окупованим Кримом, через пожежу тимчасово не відправлятимуться. Продаж квитків на них припинено.

У Всеросійському союзі страховиків збитки від вибуху і пожежі оцінили у суму до пів мільярда рублів. 

За фактом вибуху слідчий комітет РФ порушив кримінальну справу. За якою саме статтею, наразі невідомо. Також Путін доручив створити урядову комісію для розслідування вибуху. 

На підрив у своєму твітері відерагував і радник керівника офісу президента України Михайло Подоляк: 

“Крим, міст, початок. Все незаконне має бути зруйноване, все вкрадене – повернуто Україні, все російське окупаційне – вигнано”. 

Видання “Українська правда” та “Інтерфакс-Україна” з посиланням на власні джерела, стверджують, що за підривом Кримського мосту стоїть СБУ. В органі наразі офіційно не коментували ситауцію.

Утім, у своєму телеграм-каналі спецслужба виклала фото зруйнованого автомобільного полотна мосту з підписом: “Світає, міст гарно палає. Соловейко у Криму СБУ зустрічає”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter