Обстрілювали житлові квартали на Луганщині: двох окупантів засудили до 9 та 10 років увʼязнення

Дата: 27 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

До 9 та 10 років позбавлення волі засудили ще двох російських військових, які на початку повномасштабного вторгнення ввійшли до складу підрозділів Південного військового округу РФ і брали активну участь у штурмі українських міст на східному фронті.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

Фото: Луганська обласна прокуратура

Серед засуджених – військовий, який ще з 2014 року воював проти сил АТО та обстрілював житлові квартали Луганська в складі так званого “батальйону “Заря”.

Після 24 лютого 2022 року він брав участь у бойових діях проти українських військ на Бахмутському напрямку, де і потрапив у полон.

Інший засуджений у 2016 році ввійшов до складу так званої “Державної служби охорони ЛНР”.  На початку повномасштабної війни його перевели до лав 2 армійського корпусу ЗС РФ, де він командував обстрілами Сєвєродонецька та Лисичанська.

Під час спроби закріпитися в районі Білогорівки на Луганщині окупанта разом з підлеглими взяли в полон українські військові.

На підставі зібраних доказів суд визнав обох зловмисників винними за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 2 ст. 260 (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях).

Суд призначив затриманим 9 та 10 років ув’язнення відповідно.

Нагадаємо, що на Чернігівщині заочно судитимуть військовослужбовця ЗС РФ, якого звинувачують у порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з умисним убивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

5 березня 2022 року пілот збитого літака ЗС РФ приземлився на території одного з приватних домогосподарств у Чернігові. Російський військовий намагався сховатись, але його виявив господар будинку. Тоді окупант розстріляв беззбройного чоловіка, який не становив для нього небезпеки.

Читайте також: Воєнні злочинці в Україні: скількох росіян та за що засудили за рік повномасштабного вторгнення

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter