Обстріл багатоповерхівки у Дніпрі, ймовірно, здійснив 52 гвардійський бомбардувальний авіаційний полк – ОГП

Дата: 15 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Ракету Х-22, яка влучила у житловий будинок у Дніпрі 14 січня, міг запустити лише один російський підрозділ – 52 гвардійський бомбардувальний авіаційний полк.

Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

Наслідки обстрілу житлового будинку у Дніпрі. Джерело: Офіс генпрокурора

За попередньою інформацією, росіяни використали ракету Х-22. Цей тип ракет призводить до найбільших людських жертв, адже ракета є надзвичайно неточною і має величезне відхилення від цілі. 

“Застосування такої зброї по цілях у густонаселених районах – це однозначно воєнний злочин. Цей тип ракет був застосований в Сергіївці та Кременчуці. Його може запускати єдиний російський підрозділ – 52 гвардійський бомбардувальний авіаційний полк”, – йдеться у повідомленні.

Наслідки обстрілу житлового будинку у Дніпрі. Джерело: телеграм-канал Валентина Резніченка

У неділю начальник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов разом з керівництвом Дніпропетровської обласної прокуратури та слідчими центрального апарату СБУ оглянули місце ракетного обстрілу збройними силами РФ житлового будинку у місті Дніпро.

“Ця трагедія – не просто воєнний злочин, це злочин проти людяності. Масштабне вбивство мирних громадян в Україні. Кожен важливий доказ буде задокументований. Слідством та прокурорами будуть встановлені та притягнуті до відповідальності як ті, хто безпосередньо запускав ракети, так і їхні командири, які віддали цей злочинний наказ. Усе російське військове керівництво”, – наголосив Бєлоусов.

Наслідки обстрілу житлового будинку у Дніпрі. Джерело: телеграм-канал Валентина Резніченка

В Офісі генпрокурора підкреслили, що жодних військових цілей довкола місця влучання російської ракети немає.

Нагадаємо, 14 січня російські війська поцілили в одну з багатоповерхівок у місті, зруйнувавши цілий під’їзд. Станом на вечір 15 січня відомо про 29 загиблих. Доля ще близько 40 людей досі не відома. Рятувальники продовжують розбирати завали.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter