ОБСЄ фіксує “зростання рівня насильства” на Донбасі

Дата: 04 Лютого 2016
A+ A- Підписатися

Останні два дні Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ фіксує широкомасштабне зростання рівня насильства у зоні АТО.

Про це заявив перший заступник керівника СММ ОБСЄ Олександр Хуг, передає “Радіо Свобода”.

Особливу активність вони спостерігають у зоні зруйнованого Донецького аеропорту.

“В понеділок увечері впродовж години ми зафіксували 247 вибухів там. Наступного ранку впродовж 50 хвилин ми зареєстрували ще 377 вибухів”, – відзначив Александр Хуг.

Уже другий тиждень поспіль монітори фіксують погіршення ситуації біля Горлівки та Зайцевого. Напружена ситуація на північному сході від Маріуполя. 

“Відверто кажучи, я шокований. При тому, що сторони політично зобов’язуються припинити вогонь і відвести важке озброєння, таке зростання використання зброї не просто безглузде, навіть гірше – ірраціональне”, – заявив перший заступник керівника місії.

Як повідомив Хуг, у вівторок камера ОБСЄ в Широкиному ввечері зареєструвала численні вибухи, а також обстріли з двох боків навколо Комінтернова.

В Луганській області в цілому спостерігається тиша, але напруженість зберігається. У районах Попасної, Золотого, Первомайська сторони конфлікту розташовані в безпосередній близькості одна до одної – їх розділяє кілька вулиць або якась інша невеличка відкрита відстань, зауважують в ОБСЄ.

Нагадаємо, ранішу урядові сили були змушені закрити КПП “Зайцеве” на Донеччині через обстріли. Сьогодні стало відомо, що під загрозою закриття також єдиний КПП на Луганщині – “Станиця Луганська”. 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter