Обрання запобіжного заходу Ратушному: активіст заявив про відвід судді

Дата: 26 Березня 2021
A+ A- Підписатися

Активіст, голова громадської ініціативи “Захистимо Протасів Яр” Роман Ратушний заявив відвід судді на засіданні Печерського райсуду Києва щодо обрання йому запобіжного заходу.

Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбуку.

Джерело: сторінка Романа Ратушного у фейсбуку

Пізніше цю інформацію підтвердила адвокатка активіста Євгенія Закревська, пише Укрінформ.

“Сьогодні підозрюваний Ратушний Роман заявив відвід судді (Крістіні. – Ред.) Константіновій, і тепер справа на авторозподілі, що обере суддю, який розглядатиме відвід. Далі відвід можуть задовольнити або ні, й тоді справа або повернеться до цієї судді, або буде обрано іншого”, пояснила вона.

Відвід судді Ратушний аргументував тим, що вона нібито перебуває в близьких стосунках з одним із суддів Печерського суду, який переслідував майданівців, тож може бути упередженою.

Дати наступного судового засідання поки що немає.

Нагадаємо, що підозру Ратушному вручили за наслідками акції на підтримку одеського активіста Сергія Стерненка біля ОП 20 березня. Його звинуватили за двома статтями: хуліганство, вчинене групою осіб, із застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для заподіяння тілесних ушкоджень (ч. 4 ст. 296 ККУ), а також  умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом або що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах. 

Санкція першої статті передбачає покарання від трьох до семи років позбавлення волі, другої від трьох до десяти років.

Напередодні Ратушний закликав МВС спростувати недостовірну інформацію щодо нього у відео, яке виклали силовики як доказ хуліганських дій щонайменше п’ятьох людей.

Активіст вважає, що за врученням підозри стоїть заступник голови офісу президента Андрій Смирнов. Активіст назвав це “помстою” за його діяльність щодо захисту Протасового Яру від незаконної забудови.

Фото на обкладинці: фейсбук-сторінка Романа Ратушного

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter