Обмін полоненими розпочався

Дата: 16 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

Розпочався черговий етап взаємного звільнення утримуваних осіб, у межах якого Україна повертає 19 українців, що перебували в полоні на тимчасово окупованих територіях.

Про це повідомили в Офісі президента.

Розпочався черговий етап взаємного звільнення утримуваних осіб – Україна повертає 19 своїх громадян, які перебували в…

Опубліковано Офіс Президента України Середа, 15 квітня 2020 р.

У відомстві не уточнили, кого саме повертають додому, однак зазначили, що всі звільнені будуть змушені пройти обов’язкову обсервацію.

“Взаємне звільнення утримуваних осіб відбувається в рамках формату “всіх на всіх”. Для президента України Володимира Зеленського та для української влади загалом цінним є кожен, кого незаконно утримують на окупованих територіях чи в іншій країні”, – розповіли в Офісі президента. 

Пресслужба Зеленського також нагадала, що це вже третій етап звільнення за його каденції: перший відбувся у вересні минулого року, коли додому повернулися 35 українців, під час другого, у грудні, повернулися 76 громадян.

Щодо українців, яких утримують на території окупованого Криму та в Росії, то в офісі Зеленського зауважили, що оприлюднення в ЗМІ імен тих, кого Україна намагається повернути, ускладнює процес їхнього занесення до списків на звільнення.

Нагадаємо, за даними колишньої Омбудсманки Валерії Лутковської, досі на Донбасі в підвалах бойовиків залишаються близько 300 людей. Нещодавно проросійські бойовики з так званих “Л/ДНР” озвучили список осіб, яких готують на обмін. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter