Низка областей перебуває під постійними обстрілами: в ОП розповіли про руйнування та відновлення цивільної інфраструктури

Дата: 14 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

Деякі прифронтові області та населені пункти зазнають щоденних обстрілів. Зокрема, це стосується Миколаївської, Запорізької та Сумської областей. Там окупанти постійно бʼють по цивільній інфраструктурі. Однак попри постійні вибухи, ремонтникам вдається її відновлювати. 

Про це повідомив заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко.

Фото: Офіс президента України

За словами Тимошенка, на Миколаївщині унаслідок обстрілів пошкоджено 4 790 приватних будинків, 1 099 багатоповерхівок, 1 788 об’єктів житлово-комунального господарства, 118 шкіл, 98 закладів охорони здоров’я, 54 адміністративні будівлі та 20 закладів вищої освіти. 

У Запорізькій області, як зазначає Тимошенко, зруйновано 1 673 приватні будинки, 242 багатоповерхівки, 2 326 об’єктів ЖКГ, 97 закладів культури, 77 шкіл, 38 закладів охорони здоров’я. 

А в Сумській області, за інформацією заступника керівника ОП, росіяни зруйнували 3 731 об’єкт. 

“Навіть попри підлі атаки вдається відновлюватися. У Миколаївській області вже відновили 1 084 обʼєкти. Це і багатоповерхівки, і приватні будинки, дороги та обʼєкти ЖКГ. На Запоріжжі станом на зараз відновлено 1 147 обʼєктів. Роботи тривають. 1 024 обʼєкти відновили на Сумщині”, – повідомив Тимошенко. 

Нагадаємо, що в червні в Україні з’явився онлайн-ресурс для фіксації наслідків російського вторгнення – “Карта руйнувань”. На ній можна віднайти зруйновані внаслідок бойових дій об’єкти інфраструктури. Сайт створили ще на початку повномасштабної війни, проте на широкий загал він запрацював лише після висновку Міноборони, що інформація про пошкодження не нашкодить безпеці.

Крім того, для харків’ян створили чат-бот, за допомогою якого можна дізнатися про стан власного житла. Пройшовши дуже просту реєстрацію, можна дізнатися, чи постраждало житло за певною адресою. Якщо так, то наскільки. Чи є у домі електрика, вода, газ, чи зруйнований цокольний поверх, вхідні групи. Ось адреса бота – @tviyDimKharkivBot. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter