В Україні з’явився ще один ресурс для фіксації пошкоджень через війну – “Карта руйнувань”

Дата: 22 Червня 2022
A+ A- Підписатися

В Україні з’явився ще один онлайн-ресурс для фіксації наслідків російського вторгнення – “Карта руйнувань”. На ній можна віднайти зруйновані внаслідок бойових дій об’єкти інфраструктури.

Про це повідомив голова правління “Антикорупційного штабу” Сергій Миткалик.

Фото: УНІАН

На ній вже є інформація про 1 535 зруйнованих або пошкоджених цивільних об’єктів: житлові будинки, школи, стадіони, церкви тощо. На сайті є точна адреса, координати пошкодженої будівлі та світлини до та після вторгнення.

Мапа й надалі оновлюватиметься. Самі користувачі також можуть надсилати фото пошкоджених об’єктів, вони з’являться на карті після перевірки модераторів.

Сайт створили ще на початку повномасштабної війни, проте на широкий загал він запрацював лише після висновку Міноборони, що інформація про пошкодження не нашкодить безпеці.

Ця карта має стати ще одним інструментом, який допоможе владі оцінити масштаби руйнувань в Україні. Після закінчення війни інформацію з “Карти руйнувань” об‘єднають з інтерактивною “Картою ремонтів”, яку теж створив “Антикорупційний штаб” для відстеження руху бюджетних коштів на ремонт.

Нагадаємо, що для харків’ян створили чат-бот, за допомогою якого можна дізнатися про стан власного житла. Пройшовши дуже просту реєстрацію, можна дізнатися, чи постраждало ваше житло. Якщо так,  то наскільки. Чи є у домі електрика, вода, газ, чи зруйнований цокольний поверх, вхідні групи. Ось його адреса – @tviyDimKharkivBot. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter