Нульовий пацієнт із коронавірусом в Україні одужав

Дата: 20 Березня 2020
A+ A- Підписатися

В Україні перша людина вилікувалася від коронавірусу.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський

Звернення Президента України щодо протидії поширенню коронавірусу від 20 березня 2020 року.

Доповідаючи про протидію поширенню коронавірусу в Україні станом на ранок 20 березня, Володимир Зеленський повідомив радісну новину. В Україні є перший пацієнт, який одужав від коронавірусу. Хворому з Чернівців було зроблено повторний лабораторний аналіз на коронавірус. І він вдруге показав негативний результат.Крім того, Президент подякував фахівцям Інституту молекулярної біології Національної академії наук України за оперативне виготовлення першої партії експрес-тестів, а також повідомив, що в ближчі дві доби до України прибудуть:• 10 млн високоточних лабораторних тестів, які будуть розподілені по всіх куточках України;• 10 апаратів штучної вентиляції легень;• 1 млн масок, які надійдуть в українські аптеки;• 100 тис. масок підвищеного захисту для лікарів і працівників поліції;• 400 тис. експрес-тестів та 10 тиc. літрів дезінфекційної рідини.Перегляд відео з субтитрами: https://bit.ly/2Qzm6ul

Опубліковано Офіс Президента України Пʼятниця, 20 березня 2020 р.

Перший випадок коронавірусу в Україні зареєстрували в Чернівцях ще 3 березня. Чоловік, у якого знайшли вірус, подорожував до Італії разом із дружиною. 16 березня перший тест на коронавірус у чоловіка виявився негативним, однак для повного підтвердження йому мали зробити другий тест. 

“Пацієнту з Чернівців було зроблено повторний лабораторний аналіз на коронавірус – і він удруге показав негативний результат. А отже, можемо констатувати офіційно: в Україні є перша людина, яка одужала від коронавірусу. Сьогодні його виписують із лікарні і він повертається додому. Я вітаю і його особисто, і всю нашу країну. Це – найприємніша звістка за останні дні. І вона свідчить про те, що в нас точно все буде добре. Головне – зберігати спокій і режим ізоляції”, – сказав Зеленський у відеозверненні. 

Станом на 19 березня в Чернівецькій області було зафіксовано вже 15 випадків COVID-19. Серед інфікованих, зокрема, люди, які повернулися з-за кордону, і так звані “контактні особи” – ті, хто спілкувався із зараженими вдома. Через спалах коронавірусу в місті зупинили весь громадський транспорт

Нагадаємо, що задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні запровадили карантин. Із 17 березня в Україні заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб.  З 12 березня до 3 квітня не працюватимуть навчальні заклади. Із 16 березня до 3 квітня також припиняється в’їзд іноземців та осіб без громадянства на територію України (окрім тих, що мають право на проживання в Україні). Із 17 березня закривається все міжнародне авіасполучення. З 18 березня припиняються міжміські авіа-, залізничні та автобусні пасажирські перевезення. З 18 березня в Києві, Харкові та Дніпрі закрито метро, а інший громадський транспорт має перевозити не більш ніж 10 людей у салоні. 

За цей час Кабінет Міністрів уже ухвалив рішення щодо обмеження пасажирських перевезень на території України, а парламент запровадив покарання за порушення карантину. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter