Новий закон про особливий статус Донбасу розроблятимуть після нормандської зустрічі – Разумков

Дата: 26 Листопада 2019
A+ A- Підписатися

Верховна Рада почне розробляти новий законопроєкт про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей після зустрічі лідерів “нормандської четвірки”, яка запланована на початок грудня. 

Про це розповів спікер парламенту Дмитро Разумков, повідомляє “Українська правда”. 

Так званий закон про особливий статус Донбасу Верховна Рада ухвалила ще у 2014 році. Відтоді парламентарі щороку подовжували термін його дії, а критики документа навіть просили Конституційний Суд визнати його незаконним, адже він нібито порушує низку статей Конституції

Наприкінці 2019 року дія закону має спливти, а тому парламенту треба розробити новий документ, який би регулював питання виборів на Донбасі, як того вимагає погоджена Україною “формула Штайнмаєра”. Разумков запевнив, що новий закон писатимуть разом із суспільством. 

“Я думаю, що так, як і обіцяв президент, після Нормандського формату ми зможемо більш глобально разом з українським суспільством приєднатися до цього процесу для того, щоб це був якісний закон”, – розповів він. 

Як відомо, зустріч лідерів країн “нормандської четвірки”, імовірно, відбудеться 9 грудня 2019 року в Парижі. Задля зустрічі Україна та Росія мали виконати певні домовленості, зокрема погодити так звану “формулу Штайнмаєра” та розвести війська на деяких ділянках на Донбасі. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter