Новий голова Нацполіції виступив за легалізацію секс-роботи та проти канабісу

Дата: 07 Жовтня 2019
A+ A- Підписатися

Новий голова Національної поліції Ігор Клименко виступив за легалізацію в Україні секс-роботи. 

Про це він розповів в інтерв’ю виданню LB.ua.

Клименко, який змінив на посаді Сергія Князєва, повідомив, що підтримує легалізацію секс-роботи, але в разі, якщо в Україні з’явиться “цивілізоване” законодавче врегулювання. 

“Якщо на державному рівні буде прийнято цивілізоване законодавче рішення по легалізації проституції, напевно, так. Тому що ми все одно цієї проблеми не позбудемося”, – відповів очільник Нацполіції на питання, щодо свого ставлення до легалізації секс-роботи. 

Водночас Клименко виступив проти легалізації в Україні легких наркотиків.

“Я бачив, чим закінчується прийом легких наркотиків у дітей. Вважаю, суспільство поки до цього не готове”, – сказав він.

Як відомо, не перший рік в Україні активно виступають за легалізацію канабісу, який  досі входить до переліку наркотичних засобів, відповідно до якого його використання в країні заборонено навіть у медичних і дослідницьких цілях. 

Центр прав людини ZMINA неодноразово розповідав про те, чому в Україні слід легалізувати канабіс у медичних цілях. Наш кореспондент спеціально сходив на “Конопляний марш” та поспілкувався з його учасниками, серед яких є військові, школярі та люди з інвалідністю.

Минулого року низка країн у світі легалізувала марихуану: у Британії, наприклад, цьому процесу допоміг 12-річний хлопець на ім’я Біллі, а в Канаді чиновники в такий спосіб вирішили впоратися з чорним ринком наркотиків, адже, згідно зі статистикою, жителі країни щорічно витрачають на купівлю марихуани мільярди доларів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter