Колеги Шеремета вимагають відставки Луценка, Авакова та Князєва через нерозслідування його вбивства

Дата: 22 Липня 2019
A+ A- Підписатися

Журналісти “Української правди” вимагають звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, генпрокурора Юрія Луценка та голови Нацполіції Сергія Князєва через нерозкриття вбивства їхнього колеги Павла Шеремета.

Відповідну заяву опублікували на сайті видання.

Вони нагадали, що востаннє силовики звітували перед громадськістю щодо розкриття резонансного вбивства ще у 2017 році, але відтоді з’явилася велика кількість доказів того, що правоохоронці припустилися помилок під час розслідування. 

“Документальний фільм-розслідування “Слідства. Інфо” виявив купу помилок у роботі слідства. Завдяки нашим колегам, а не роботі слідчих, ми змогли дізнатися невідомі обставини вбивства Шеремета. Нацполіції та Генпрокуратурі не залишалося нічого іншого, як визнати ці помилки. Прикро, що відповідальності за них так ніхто й не поніс”, – йдеться в заяві. 

Колеги Шеремета вимагають політичної відповідальності для керівників правоохоронних органів: 

“Ми наголошуємо, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, генеральний прокурор Юрій Луценко та голова Національної поліції Сергій Князєв через нерозкриття вбивства відомого журналіста мають піти у відставку… Cподіваємося, що парламент IX скликання підтримає цей запит суспільства на встановлення справедливості”. 

Звернулися журналісти й до новообраного президента Володимира Зеленського з вимогою сформувати робочу групу з представників правоохоронних органів, яка б могла прозвітувати перед суспільством про те, що було зроблено в розслідуванні цієї справи за останні три роки.

“Сподіваємося, що розкриття вбивства Шеремета є справою честі для України і для нового президента також”, – наголосили вони. 

Нагадаємо, що журналіст “Української правди” Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в центрі Києва внаслідок вибуху авто, в якому він перебував. Вибуховий пристрій заклали біля місця водія. Поліція кваліфікувала подію за статтею “умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter