Нову справу проти Балуха відправили до суду

Дата: 19 Грудня 2017
A+ A- Підписатися

Підконтрольні Росії правоохоронні органи Криму закінчили попереднє слідство у новій справі проти засудженого українського активіста Володимира Балуха.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив його адвокат Дмитро Дінзе.

“Учора підписали протокол ознайомлення з матеріалами справи. Справу відправляють до суду”, − зазначив він.

Ще одну кримінальну справу проти Балуха порушили наприкінці серпня 2017 року. Спочатку активісту інкримінували “застосування насильства до представника влади у зв’язку з виконанням його посадових обов’язків” (ч. 1 ст. 318 КК РФ). Однак 6 грудня справу перекваліфікували за частиною 2 статтею 322 Карного кодексу – “дезорганізація діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства”.

Слідчий комітет Росії відкрив нову справу внаслідок інциденту, що стався в роздольненському ізоляторі тимчасового тримання. Тоді на Володимира Балуха напав начальник ІТТ Валерій Ткаченко. Він вдарив чоловіка, ображав його нецензурною лайкою та принижував за національною ознакою. Втім після того як Балух з адвокатом подали на Ткаченка скаргу в поліцію, той у відповідь подав скаргу на українського активіста. Саме вона і стала приводом для порушення нової справи проти Балуха.

На прохання адвоката притягти працівника ІТТ до відповідальності в рамках відкритої кримінальної справи, слідчі органи відповіли відмовою.

Володимир Балух

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що на горищі будинку, де живе Володимир Балух, виявили 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники вважають, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України на подвір’ї його будинку.

У серпні 2017 року суд виніс вирок українському активісту – три роки і сім місяців колонії загального режиму, а також штраф у розмірі десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Однак 29 листопада під час розгляду апеляційної скарги вирок Балуху скасували, і справу відправили на повторний розгляд. Також призначили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 4 грудня.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter