Нову рекламу “Снікерса” звинуватили у підтримці гомофобних стереотипів – бренд її видалив

Дата: 11 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

Бренд “Снікерс” в Іспанії видалив свою нову рекламу і вибачився за “непорозуміння” після того, як відео звинуватили у поширенні гомофобних стереотипів. 

Про це пише CNN. 

Рекламу опублікували минулого тижня. У ній показано, як іспанський інфлюенсер Алесс Гібаха з перебільшено манірною поведінкою замовляє “сексуальний апельсиновий сік з вітамінами А, В і С: обійми, поцілунки та пестощі” у барі на пляжі. Між тим його друг обмінюється з офіціантом розгубленими поглядами.

Замість фруктового напою офіціант пропонує морозиво “Снікерс”, і після перекусу Гібаха перетворюється на бородатого чоловіка з глибоким голосом. 

На запитання друга, чи почувається він краще, чоловік відповідає: “Краще”. Потім на екрані з’являється гасло “Снікерса”: “Ти не ти, коли голодний”.

У соцмережах рекламу одразу розкритикували як гомофобну. Зокрема, міністерка з питань рівності Іспанії Ірен Монтеро написала у своєму твіттері:

“Я запитую себе, кому це могло б здатися гарною ідеєю – використовувати гомофобію як бізнес-стратегію. Наше суспільство різноманітне і толерантне. Сподіваюся, ті, хто має владу ухвалювати рішення про те, що ми бачимо та чуємо в рекламних роликах та телешоу, теж навчаться бути такими”.

Пізніше “Снікерс” в Іспанії вибачився за “непорозуміння, яке могла спричинити нова рекламна кампанія” в заяві у твіттері:

“Жодним чином у нас не було наміру стигматизувати чи образити будь-яку людину чи групу людей. У цій конкретній кампанії ми мали на меті дружньо і невимушено донести, що голод може змінити ваш настрій”, – заявили в компанії.

У заяві додали, що шкодують про будь-які непорозуміння, і, щоб уникнути розповсюдження повідомлення, яке може бути неправильно сприйняте, рекламу видалять. 

Блогер Гібаха також вибачився у своєму інстаграмі “мільйон разів”:

“Я в шоці від усього, що відбувається … Я ще нічого не говорив, тому що у мене не було сил це зробити, коли я побачив стільки повідомлень проти себе. Я хочу дати зрозуміти, що я ніколи і нікому не заподію шкоди. Я завжди стояв і стоятиму під прапором поваги, рівності та толерантності”.

Реклама “Снікерса” вийшла всього через кілька тижнів після резонансного вбивства у країні 24-річного Самуеля Луїса. Хлопця до смерті побили біля нічного клубу в місті Ла-Корунья на північному заході країни, ймовірно, на ґрунті гомофобії. Це спричинило протести в Мадриді, Барселоні та багатьох інших містах Іспанії – тисячі людей засудили напади на ЛГБТ.

Дівчина, яка стала свідком нападу та представилась подругою загиблого, розповіла іспанським ЗМІ, що нападу на Луїса передувала гомофобна лайка в його бік. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter