Новосад: Відповідальними за допуск дітей без щеплення до школи будуть директори

Дата: 20 Січня 2020
A+ A- Підписатися

За рішення щодо допущення чи недопущення дітей без щеплень до шкіл будуть відповідальними директори навчальних закладів. 

Про це в інтерв’ю Інтерфаксу-Україна розповіла очільниця Міністерства освіти і науки Ганна Новосад

 

За кожну конкретну школу відповідає директор. Тому, очевидно, якщо буде прийнято якесь рішення з цього приводу, то це буде відповідальність керівника навчального закладу – прийняти в школу дитину або запропонувати якусь іншу форму навчання з огляду на наявну довідку“, – зауважила очільниця МОН.

Міносвіти, за словами Новосад, уже звернулося до Міністерства охорони здоров’я з проханням внести зміни в довідку 086, яка є обов’язковою для зарахування учня до навчального закладу, щоб зазначати там статус про наявність чи відсутність щеплення.

“Чекаємо реакції від них, і це буде перший крок для вирішення цього питання”, – розповіла вона.

Наразі в довідці вказують:

  • прізвище та ім’я дитини, дату її народження і стать;
  • місце проживання дитини, телефон батьків;
  • найменування загальноосвітнього навчального закладу, клас;
  • дату проведення обов’язкового медичного профілактичного огляду (а також дату попереднього профогляду і рекомендовану дату наступного);
  • висновок про стан здоров’я дитини (якщо школяр має певне захворювання, то за рішенням одного з батьків у цій довідці може бути зроблено відповідний запис);
  • групу для занять фізичною культурою;
  • рекомендації.

Додатково в школу мають надавати довідку 063, в якій міститься інформація про проведення вакцинації чи ревакцинації, а також туберкулінових проб.

Новосад повідомила, що міністерство також підготувало лист у регіони з пропозиціями до голів обласних державних рад посилити нагляд за щепленням дітей. 

Нагадаємо, в травні минулого року Верховний Суд визнав, що вимога обов’язкової вакцинації населення проти особливо небезпечних хвороб є виправданою. Судді дійшли такого висновку, розглядаючи справу мешканки міста Славути на Хмельниччині, яка подала позов проти дитячого садочка, що відмовив її дитині у відвідуванні закладу без щеплення. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter