Новорічний “Вечірній квартал” показав гомофобний скетч. Правозахисники кличуть на акцію протесту

Дата: 03 Січня 2018
A+ A- Підписатися

У святковому випуску програми “Вечірній квартал”, який вийшов на каналі “1+1”, показали гомофобну та трансфобну сценку.

Про це пише “Українська правда”.

Скетч, який показали у програмі – пародія на казку про Буратіно. Коміки висміюють гомосексуальність та трансгендерність.

“Відіграти свою частину вистави режисер запрошує Папу Карло і Буратіно. “Папа Карло не вийде. Він відмовився від сина”, – каже Карабас. “Ви мені вибачте, але стругати такого сина я не буду”, – додає сам Папа Карло. Буратіно знімає свій смугастий червоно-білий ковпак, а під ним – веселковий ковпак. “Це моя позиція”, – дивним голосом заявляє Буратіно. Коли йому дають читати азбуку, він питає, чому вона дивна. Адже там лише 4 букви: “Л”, “Г”, “Б”, “Т””, – описує скетч “Українська правда”.

Окрім того, в сценці є натяки на насильство проти ЛГБТ-спільноти. “Коли Мальвіна вчить Буратіно писати, диктує йому: “В моїй смерті прошу нікого не звинувачувати”, – зазначає видання.

На скетч поскаржилися користувачі Youtube. Новорічного випуску на каналі “Квартал 95” уже немає, однак у мережі повний випуск залишився. “Студія 95 Квартал” уже вибачилася за сценку і повідомила, що видалить відео з усіх своїх офіційних каналів.

Водночас 4 січня активісти планують акцію протесту біля каналу “1+1”, який випустив новорічний випуск програми “Кварталу” в ефір. Про це у своєму Facebook повідомила активістка, моніторка з дотримання прав людини громадської організації “Наш світ” Софія Лапіна.

Раніше український фолк-гурт “Рожаниця” випустив кліп на кавер-версію популярної пісні Despacito, де оспівує домашнє насильство.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter